Branduri

Gata cu

căutatul maşinii

în parcare

P-Hämppi,
Tampere, Finlanda


Aflaţi cum sistemele de iluminat indirect fac parcarea mai uşoară pentru şoferi în P-Hämppi
Luminile de culori diferite din garajul P-Hämppi îi ajută pe şoferi să îşi amintească unde au parcat

Utilizatorii
au fost

foarte recunoscători. Au admirat parcarea auto care a devenit un nou reper în Tampere".

 

- Pasi Nevalainen, Administrator proprietate, Finnpark Oy

Sistemul de iluminat pentru parcări auto de la Philips implementează iluminatul indirect în structura garajului P-Hämppi
Noile lumini instalate de Iluminat Philips creează o atmosferă unică în garajul P-Hämppi

Provocarea de la client

 

Proprietarii P-Hämppi au dorit să creeze o parcare auto deosebită. Aveau nevoie de un sistem de iluminat care să confere un aer plăcut, senzaţia de spaţiu şi să faciliteze utilizarea. De asemenea, sistemul de iluminat trebuia să fie suficient de puternic pentru a evidenţia plăcuţele de înmatriculare care sunt înregistrate de camerele video. Putea fi tehnologia LED de ajutor?

Lămpile ColorGraze PowerCore şi eW Graze Powercore de la Philips însufleţesc palierele multiple de la P-Hämppi

Iluminatul potrivit 


Cu o lungime de 650 de metri distribuiţi pe două paliere, garajul a oferit câteva oportunităţi unice pentru iluminatul decorativ şi funcţional. Proprietarii au fost interesaţi şi de iluminatul ecologic cu LED. În consecinţă, Philips a instalat corpuri de iluminat ColorGraze PowerCore şi eW Graze Powercore în jurul clădirii, creând efecte plăcute de iluminat indirect.

 

"Am dorit să creăm o atmosferă iluminată indirect de cavernă cu arcade” declară Timo Meuronen de la Aihio-arkkitehdit, arhitectul implicat în proiect. „Pe de altă parte, luminile de culori diferite creează amintiri în mintea umană ajutând utilizatorii să îşi amintească unde şi-au lăsat maşina”.

 

Noile lumini creează o ambianţă unică în care îţi face plăcere să intri şi care îi ajută pe şoferi să nu uite unde au parcat. În plus, iluminatul satisface cerinţele funcţionale deoarece sistemul de camere video poate înregistra numerele de înmatriculare ale autovehiculelor. În cele din urmă, Sistemul de gestionare a iluminatului bazat pe Ethernet monitorizează mişcarea din garaj şi ajustează luminozitatea în funcţie de prezenţa oamenilor.

 

P-Hämppi este prima parcare auto multi-etajată din Europa iluminată integral cu LED. Trecerea la iluminatul economic pentru parcări auto a generat economii considerabile.

  • ColorGraze QLX Powercore
    ColorGraze QLX Powercore
    Multe structuri arhitecturale necesită un sistem liniar capabil să ilumineze mai multe etaje de la o distanţă minimă, cu un consum de curent redus. Proprietarii/utilizatorii finali...
  • eW Graze QLX Powercore
    eW Graze QLX Powercore
    Multe structuri arhitecturale necesită un sistem liniar capabil să ilumineze mai multe etaje de la o distanţă minimă, cu un consum de curent redus. Proprietarii/utilizatorii finali...

Ghidăm
şoferii
cu ajutorul luminii

Echipa

Finnpark Oy

Aihio-arkkitehdit

Proiectare sistem de iluminat

Către site-ul web

Cazuri similare