Branduri

    Experienţe de cumpărare 
    memorabile

    Ted Baker,

    Glasgow, Marea Britanie

     

    Aflaţi cum creează Ted Baker un aspect interior cu care îi poate fermeca pe clienţii magazinului

    Haine la magazinul ted baker

    Încercăm să proiectăm
    fiecare magazin,

    concesiune şi birou ca unitate cu personalitate unică, comunicând cu clădirea şi locul unde ne aflăm. Schiţa generală a proiectului acordă întotdeauna o atenţie specială iluminatului deoarece acesta are un efect profund asupra ambianţei magazinului”.

    - Mark Valerio, Şeful Departamentului de proiectare pentru magazine, Ted Baker

    Provocarea de la client

     

    Cel mai nou magazin Ted Baker din Glasgow avea nevoie de o soluţie de iluminat unică. Pentru a aduce clădirea cu adevărat la viaţă, echipa de proiectare a dorit un concept de iluminat care să se poată schimba pe parcursul zilei şi să fie în ton cu muzica redată în magazin.

    Iluminatul potrivit

     

    Cei de la Ted Baker ştiu câte ceva despre soluţiile de iluminat personalizate. Gigantul vestimentar tratează fiecare magazin în parte ca pe o locaţie unică şi proiectează fiecare interior astfel încât să fie corelat cu clădirea şi contextul. Pentru magazinul din Glasgow, Ted Baker dorea o soluţie de iluminat dinamic care să fie corelată cu muzica redată în magazin şi să creeze o atmosferă vibrantă şi încântătoare.

    „Colaborăm deseori, mai mult sau mai puţin cu Philips, încă din prima zi”, a afirmat Şeful Departamentului de proiectare pentru magazine, Mark Valerio. „Stabilim ce este de făcut, în baza unei scheme de iluminat, din punct de vedere estetic, apoi discutăm cu cei de la Philips despre nivelurile de iluminat, tipurile de corpuri de iluminat şi câteva opţiuni diferite privind costurile. De asemenea ne dorim foarte mult să folosim LED-uri pentru a reduce consumul de energie şi emisiile de carbon şi pentru a evita problemele de acces în zonele cu plafoane înalte”.

    Gama de iluminat pentru magazine de la Philips a fost varianta ideală. Pentru iluminatul ambiental a fost folosit un sistem îmbinat suspendat, suplimentat cu corpuri de iluminat cu montaj pe tavan eW Cove QLX de mare putere. Au mai fost adăugate proiectoare suplimentare StyliD cu montaj pe şină pentru iluminatul de accent al vitrinelor cu mărfuri. În spaţiul cu înălţime dublă din faţa magazinului, unde iluminatul bolţilor nu era o opţiune, a fost instalat un sistem de iluminat personalizat, în două straturi. Magazinul are acum o ambianţă fantastică care îi încântă pe clienţi şi accentuează calitatea mărfurilor.

    Noul sistem de iluminat este operat prin intermediul unui panou de control cu ecran tactil personalizat. Personalul poate selecta una dintre cele trei teme dinamice care schimbă simultan setările luminilor şi volumul sunetului, modificând ambianţa pe parcursul zilei.

    Cazuri similare