Branduri

Stârnim entuziasmul

la o expoziţie

Mimosa - Flori mişcătoare,
Milan, Italia


Aflaţi cum iluminatul expoziţional LED a furat scena la târgul de mobilă din Milan.
Sculptura dinamică Mimosa din Milan

Cu ocazia târgului de
mobilă de la Milan 

din această primăvară, unul dintre standurile expoziţionale de la Superstudio Piu din via Tortona a fost înconjurat constant de vizitatori. Este vorba de instalaţia Mimosa, concepută de Jason Bruges Studio cu sediul în Londra, menită să facă o prezentare a posibilităţilor gamei Lumiblade OLED de la Philips (LED-uri organice)”.

 

- Jason Bruges Studio pentru Philips Lumiblade

Standul Mimosa a etalat posibilităţile LED-urilor organice Lumiblade OLED de la Philips.
O imagine transparentă a posibilităţilor afişajului OLED

Provocarea de la client


Târgul de mobilă de la Milan este un eveniment aşteptat de toţi amatorii de design interior. Târgul din 2010 a fost ocazia ideală de prezentare a noului produs Philips, LED-urile Lumiblade OLED. Studioul Jason Bruges din Londra a folosit tehnologia pentru a crea un exponat captivant.
Florile mişcătoare Mimosa de la târgul de mobilă de la Milan au fost iluminate cu Lumiblade OLED

Iluminatul potrivit

 

Studioul a venit repede cu o idee inspirată pentru expoziţie. LED-urile suple Lumiblade OLED au fost folosite pentru a crea un afişaj asemănător unui câmp de flori. Fiecare dintre cele 400 de OLED-uri a fost dispus în aşa fel încât să formeze petale care se mişcau şi îşi schimbau culoarea. Dacă nu erau deranjate, formau o suprafaţă plată, strălucitoare. Dar atunci când vizitatorii îşi treceau mâinile pe deasupra lor, OLED-urile reacţionau. Petalele îşi schimbau culoarea care devenea difuză şi, asemănător unei mimoze, se închideau defensiv.

 

Bruges îşi dorea să exploateze proprietăţile LED-urilor organice Lumiblade OLED pe care le găsea interesante, jucându-se cu ele. „Ca designer”, a spus el, „te surprinde în primul rând faptul că sunt foarte subţiri. Sunt un sistem simpatic emiţător de lumină, foarte simplu şi foarte subţire. Şi le poţi controla – au 255 de niveluri de luminozitate iar suprafaţa oglindită are o culoare alb intensă care poate fi caldă sau rece”.

 

Pe lângă abilităţile de schimbare a luminii, OLED-urile au fost utile şi datorită structurii lor uşoare. Aceasta însemna că OLED-urile puteau fi mutate cu uşurinţă, de unde şi ideea lui Bruges de a crea o instalaţie care să îşi poată schimba forma.

 

Standul Mimosa i-a încântat pe toţi cei care l-au vizitat la expoziţie şi a fost înconjurat constant de public. După eveniment, Philips a primit numeroase cereri de la diferite organizaţii interesate să prezintă lucrarea.

Delectaţi vizitatorii
cu lumina OLED
   

Echipa

Philips Lumiblade

Jason Bruges Studio

Proiectare sistem de iluminat

Către site-ul web

Superstudio Più

Expoziţie

Către site-ul web

Lumiblade Creative Lab

Sculptura este expusă în prezent la

Către site-ul web

Cazuri similare