Branduri

Lumină confortabilă
pentru muncitorii din depozit

Compania Hisab Joker,
Varberg, Suedia

 

Aflaţi cu creează compania Hisab Joker un spaţiu de lucru productiv cu ajutorul iluminatului comercial cu LED


Provocarea de la client


Hisab Joker este o companie orientată spre viitor care vinde cadouri, costume şi băuturi de casă. Pentru noul său depozit cu o suprafaţă de 5.000 m2, compania avea nevoie de o soluţie de iluminat eficientă energetic şi durabilă care să asigure confortul personalului.

 

Depozitul companiei Hisab Joker iluminat cu soluţii de iluminat industrial de la Philips

Am fost uimiţi
să constatăm

cât de simplu se montează lămpile Maxos LED. Întregul proces a decurs foarte repede".

 

- Martin Kristensson, Manager de proiect, Bravida AB

Membrul al personalului din Marjoland lucrând în sera iluminată cu lămpi cu LED furnizate de Iluminat Philips

Iluminatul potrivit

 

Iniţial, compania Hisab Joker dorise lămpi fluorescente. Totuşi, furnizorul de soluţii de iluminat industriale Bravida AB a sugerat o alternativă. „Deoarece noi prioritizăm produsele mai eficiente energetic, i-am întrebat pe cei de la Hisab Joker dacă nu ar fi interesaţi şi de iluminatul cu LED iar ei nu ne-au refuzat”, a afirmat Managerul de proiect Martin Kristensson. „Am făcut un calcul de recuperare a investiţiei şi a reieşit că costurile de investiţie suplimentare ale lămpilor LED vor fi recuperate în cinci ani”.

 

Gama Maxos LED a fost aleasă pentru depozit. Aceasta asigură o atmosferă de lucru confortabilă datorită luminii sale albe şi calde, asemănătoare luminii lămpilor fluorescente. Deoarece personalul depozitului foloseşte elevatoare cu furcă pentru a ridica produsele pe rafturile superioare, ne făceam griji că iluminatul cu LED va fi prea puternic. Această problemă a fost rezolvată cu ajutorul reostatelor care reglează individual lămpile.

 

În total, au fost instalate 220 de corpuri de iluminat. Fiecare dintre ele consumă 49 w, comparativ cu tuburile fluorescente echivalente care consumă 170 w. Pe lângă economiile de energie, Maxos LED reduce şi costurile de întreţinere. Corpurile cu LED au o durată de viaţă de 50.000 ore, astfel că Hisab nu va trebui să înlocuiască niciun bec în următorii 20–25 de ani. Prin comparaţie, tuburile fluorescente trebuie înlocuite la intervale de cinci ani.

 

Investiţia în sistemele de iluminat cu LED comerciale în schimbul tuburilor fluorescente, a redus costurile cu energia cu aproximativ 6.200 Euro pe an şi emisiile de CO2 cu aproximativ 70%.

  • Maxos LED
    Maxos LED
    Clienţii din sectoarele industrial şi comercial caută soluţii pentru iluminatul general la un preţ corect, care să îndeplinească totodată normele relevante privitoare la aplicaţiil...

Economisim energie
cu LED

Echipa

Bravida AB, Martin Kristensson

Client

Cazuri similare