Branduri

Susţinem un

mediu sănătos

Centrul de distribuţie şi depozitare Unilever,
Prologis Park Piotrkow, Polonia

 

Aflaţi cum iluminatul cu LED pentru depozite asigură un mediu mai curat

 

Sistemele de comandă de la Philips în depozitul Unilever din Prologis
Depozitul Unilever din Prologis foloseşte iluminatul ambiental economic de la Philips

  Acest proiect este şi
un pas înainte

în direcţia stabilită de proiectul „Viaţă sustenabilă”, organizat de Unilever, prin care compania noastră s-a angajat să reducă impactul propriu asupra mediului natural".

 

- Mateusz Mikołajczyk, Specialist Junior în Logistică, Unilever

Provocarea de la client

 

Prologis este o forţă de vârf în afacerile imobiliare industriale. Cu peste 15 ani de experienţă în domeniu, domină piaţa liderilor şi administratorilor de depozite. Compania a dorit să crească sustenabilitatea chiriaşului său din parc, Unilever. Putea fi oare de ajutor iluminatul economic?

Iluminatul potrivit 


Strategia „viaţă sustenabilă”, dezvoltată de Unilever, a evidenţiat câteva obiective pentru dezvoltarea centrului. Iluminatul trebuia să asigure nivelul reglementat prin normative, creând un mediu de lucru productiv şi sporind atractivitatea zonei. De asemenea, trebuia să îndeplinească cerinţe specifice privind întreţinerea şi consumul de energie.


Philips a început cu un audit de evaluare a sistemului de iluminat curent. A reieşit că, prin modernizarea surselor de lumină, puteam reduce numărul total de corpuri de iluminat necesare. Becurile fluorescente T8 au fost înlocuite cu T5 mai eficiente. În consecinţă, numărul total de corpuri de iluminat a fost redus de la 2.136 la 1.674. Noile lămpi creează o ambianţă de lucru optimă, cu o lumină puternică şi curată.


Noul sistem este controlat de un sistem de iluminat inteligent care reglează intensitatea becurilor în funcţie de cantitatea de lumină naturală disponibilă. În acest fel scad costurile, deoarece lumina artificială nu este risipită. În plus, reducerea numărului de corpuri de iluminat înseamnă că Prologis va investi timp şi bani mai puţin în întreţinere.

Economiile totale de energie generate de noul sistem de iluminat al depozitului sunt de aproximativ 40% pe an. Este echivalentul a 219.000 tone de C02. Datorită economiilor realizate cu noul sistem, investiţia va fi recuperată în patru ani.

  • MASTER TL5 Eco Eficiență inaltă
    MASTER TL5 Eco Eficiență inaltă
    Această lampă TL5 extrem de eficientă (diametru tub 16 mm) reduce considerabil consumul de energie prin înlocuirea simplă a fiecărei lămpi în parte. Lampa L5 HE Eco asigură o menţi...

Ajutăm 
mediul

Echipa

Prologis

Client

Centrul de distribuţie şi depozitare Unilever

Locaţie

Cazuri similare