Branduri

Viața la birou cu
iluminatul inteligent

 

Download case study

The Edge, Amsterdam, 
Olanda


În cazul clădirii The Edge, un sistem ultramodern de tip Connected Lighting Philips ajută la crearea unui mediu mai confortabil, mai productiv şi mai sustenabil.
The Edge-IT & Innovations-Philips Lighting

Inovaţia reprezintă cea mai
înaltă prioritate a

nnoastră şi ne dorim să ridicăm ştacheta în privinţa analizei datelor, oferind o înţelegere nouă a utilizării spaţiului de birou. Aflăm astfel cum putem reduce emisiile de CO2 ale clădirilor şi cum putem crea o lume mai sustenabilă”.

 

- Eric Ubels, director executiv Tehnologia Informaţiei la Deloitte

The Edge-Connected Lighting for offices-Philips Lighting
The Edge-Connected Lighting for offices-Philips Lighting

Provocarea clientului

 

The Edge este o clădire inovatoare, de 40.000 m2, cu numeroși ocupanţi, din districtul de afaceri Zuidas al Amsterdamului. Obiectivul principal al proiectului a constat în crearea unui mediu mai intuitiv, mai confortabil şi mai productiv pentru angajaţi, care să servească drept inspiraţie pentru designul clădirilor sustenabile din întreaga lume.

The Edge-Connected Lighting for offices-Philips Lighting

Iluminatul potrivit


Companiile OVG şi Deloitte au lucrat în strânsă colaborare cu Philips Lighting, care a furnizat un sistem de iluminat inteligent ce foloseşte tehnologii ultramoderne pentru a spori comfortul și flexibilitatea birourilor tip open space.
Acest sistem nu doar că le permite angajaţilor să îşi personalizeze iluminatul şi temperatura la locul de muncă utilizând o aplicație de smartphone, ci le oferă şi managerilor clădirii date în timp real privind operaţiunile şi activităţile. Aceste date le permit să maximizeze eficienţa operaţională, dar şi să reducă amprenta de CO2 a clădirii.


Sistemul utilizează aproape 6.500 de corpuri conectate de iluminat cu LED pentru a crea un „plafon digital” în cele 15 etaje ale clădirii. Având senzori integraţi în 3.000 dintre aceste corpuri de iluminat, care funcţionează cu software-ul de administrare a iluminatului Philips Envision, sistemul captează, stochează, partajează şi distribuie informaţii pe întreaga suprafaţă a spaţiului iluminat.


Managerii clădirii utilizează software-ul pentru a vizualiza şi analiza aceste date, pentru a monitoriza consumul de energie şi pentru a fluidiza operaţiunile de întreţinere.
 

Vezi mai multe despre “The Edge”

Personal Control

Personal control

Sustainable Innovation

Sustainable innovation

Facility Management

Facility management

Iluminatul intelligent

Echipa

OVG Real Estate

Client

Ron Bakker, Lee Polisano, PLP Architecture, OeverZaaijer

Arhitecti

Babette Bouman, Laura Atsma, Rick Rijksen, Fokkema & Partners

Arhitecti de interior

Deerns

Ingineri

Related Cases