Branduri

Iluminatul cu LED creează valuri
la bazinele de înot Veenendaal

Bazinele de înot Veenendaal, Olanda


Iluminatul cu LED este o evoluţie definitorie în sensul viziunii sportive fantastice pentru bazinele de înot din Veenendaal.

Bazinele de înot De Vallei
din Veenendaal

sunt primul proiect prin care suprafaţa unui bazin a fost dotată cu instalaţii de iluminat cu LED „rezistente la bazine de înot” - datorită unui înveliş special care le protejează împotriva unor agenţi corozivi specifici, cum ar fi vaporii de apă, clorul şi produsele de curăţare".

-Henk de Man, Manager de cont, TechTron Group BV Expert în LED la Philips din 2012
Henk de Man

Provocarea de la client


În cazul instalaţiei de iluminat vechi, lămpile trebuia să fie înlocuite la intervale de doi ani, pentru acest lucru fiind necesară golirea bazinului, ceea ce însemna că bazinul era închis iar clienţii aveau de suferit. Se căuta un nou sistem de iluminat care să fie dinamic în ceea ce priveşte setarea atmosferei şi flexibilitatea dar şi eficient energetic şi longeviv pentru a reduce la maxim întreruperile de activitate.
Gen2

Iluminatul potrivit 


„Cu câţiva ani în urmă, una dintre aceste întâlniri ne-a pus în legătură cu Sportservice Veenendaal”, afirmă Henk de Man, Manager de cont la TechTron şi de asemenea un specialist recunoscut în LED-uri de la Philips. 


„Unul dintre avantajele noului sistem de iluminat cu LED este culoarea rece a luminii şi distribuţia uniformă care reduce efectele de orbire de pe suprafaţa apei”, spune De Man. „În consecinţă, personalul bazinului are acum o vizibilitate sporită".
  

Dacă înainte luminile puteau fi doar aprinse şi stinse, acum este posibilă şi variaţia nivelului luminii. În funcţie de activitatea din bazin, nivelul luminii poate fi intensificat sau redus pentru a reduce costurile de întreţinere. Înainte, lămpile trebuia să fie înlocuite la intervale de doi ani, pentru acest lucru fiind necesară golirea bazinului. Această operaţie poate fi dată uitării în primii 10 ani”.

  • GentleSpace gen2
    GentleSpace gen2
    Prin introducerea corpului de iluminat cu LED GentleSpace în 2011, Philips a progresat în domeniul iluminatului industrial, asigurând o reducere uriaşă a consumului de curent, o du...

În primii zece ani nu este nevoie să înlocuiţi 
niciuna dintre lămpi

Echipa

Sportservice Veenendaal

Client

Veenendaal, Olanda

Locaţie

GentleSpace gen2

Produs Philips

Cazuri similare