Un viitor sănătos
pentru pacienţi, pentru personal şi pentru planetă

 

 

Sănătate eco

 

Serviciile medicale sustenabile nu se referă doar la protejarea mediului. Se referă la crearea unui viitor mai bun pentru pacienţi, pentru personalul medical, până şi pentru acţionari.

 

Iluminatul economic şi ecologic are repercusiuni foarte ample. Sistemele de iluminat economice vă pot ajuta să echilibraţi impactul costurilor cu electricitatea în creştere rapidă. Şi, dacă folosiţi sisteme de iluminat pentru spitale bazate pe inovaţie, puteţi ţine pasul cu nevoile schimbătoare ale pacienţilor şi cu progresele continue ale tehnologiei medicale.

creăm medii medicale sustenabile

De ce să devenim eco?

Ajutăm personalul şi pacienţii

Iluminatul vă poate ajuta să recrutaţi şi să păstraţi personal valoros, prin crearea unui mediu de lucru confortabil şi practic. Poate îmbunătăţi şi performanţa personalului – studiile arată că funcţiile mentale şi memoria funcţionează cu 25% mai bine în medii iluminate adecvat care include lumina naturală.

 

Pacienţii beneficiază şi ei, deoarece ambianţa relaxantă scade anxietatea. Studiile arată că iluminatul corect poate îmbunătăţi durata de somn a pacienţilor cu 8%. Iar banii economisiţi datorită iluminatului economic, îi puteţi investi în echipamente care să asigure un tratament mai bun.

Doctor examinând un pacient la spitalul Catharina

Ştiaţi că?

Clădirile eco pot economisi până la 30% în comparaţie cu clădirile convenţionale
Economii - clădirile eco comparativ cu clădirile convenţionale conforme codului
Mediile iluminate mai bine pot îmbunătăţi memoria şi funcţiile mentale cu până la 25%
Îmbunătăţire a funcţiilor mentale şi memoriei în medii iluminate mai bine care includ lumina naturală
Până la 10x suma investită prin adăugarea unui buget de sustenabilitate de 2% la clădiri
Suma recuperată în urma adăugării unui buget de sustenabilitate de 2%  la clădiri

Prin adăugarea unui buget de sustenabilitate de 2% la clădiri, vă puteţi aştepta la o recuperare de până la 10 ori a sumei investite.   

Avantaje pentru afaceri

Afaceri mai bune cu tehnologia verde

Adaptarea unei tehnologi sustenabile vă poate ajuta să vă atingeţi numeroase obiective de afaceri. Clădirile verde fac economii de energie de până la 30% comparativ cu clădirile convenţionale, reducând costurile operaţionale şi eliberând astfel fonduri pe care le puteţi folosi altundeva. Statistic, companiile sustenabile au mai mult succes, iar valoarea activelor lor este mai mare cu până la 16%.

 

În plus, crearea unei clădiri de spital eco face minuni în privinţa imaginii mărcii. Tehnologia sustenabilă vă ajută să atingeţi obiectivele de responsabilitate socială pentru corporaţii şi puteţi obţine astfel certificatul eco din partea autorităţilor locale.

Asistentă îngrijind o doamnă în vârstă pe un culoar iluminat