HID

 

Lămpile cu descărcare de mare intensitate (HID) reprezintă soluţia tradiţională pentru iluminatul de la înălţimi mari. Tehnologia folosită este mai eficientă energetic decât iluminatul fluorescent şi cu incandescenţă, dar lămpile HID nu au caracteristica de „aprindere instant” a LED-urilor. Chiar dacă consumă mai puţină energie după perioada de încălzire, aceste lămpi sunt foarte ineficiente în comparaţie cu LED-urile.

LED

 

Apariţia tehnologiei cu diode electroluminescente (LED) a revoluţionat iluminatul şi a devenit în timp un standard în domeniu. În esenţă un material solid care emite lumină atunci când este parcurs de curentul electric, LED-ul combină longevitatea şi consumul redus de energie cu întreţinerea minimă – aspect foarte important pentru mediile cu soluţii de iluminat de la înălţimi mari. 

LED + sisteme de comandă

 

Datorită posibilităţii de reglare a intensităţii luminoase, LED-urile sunt ideale pentru a fi folosite împreună cu sisteme de comandă. Senzorii de mişcare pot fi foarte utili în zonele cu niveluri de activitate scăzute. Reducerea intensităţii luminoase la un nivel de fundal sigur permite economii de energie suplimentare, LED-urile aprinzându-se instantaneu la capacitate 100% dacă se detectează mişcare.

LED + sisteme de comandă + gestionarea datelor

 

Sistemul GreenWarehouse de la Philips reprezintă nivelul următor privind iluminatul de la înălţimi mari. LED-urile digital fac posibilă şi colectarea datelor de gestionare prin intermediul sistemului de iluminat. Analizarea acestor informaţii poate facilita optimizarea configuraţiei depozitelor pentru a spori eficienţa companiei, de exemplu prin schimbarea distribuţiei pe zone.